Pre workout

Det blir mer och mer populärt att träna och leva ett hälsosamt liv och de flesta människorna strävar efter att få ut allt av sitt tränande. Pre workout är därför någonting som är bra att ta till om du vill få ut allt av din träning. I denna artikel kommer vi gå igenom vad pre workout är för något och vad det används till.

Detta är pre workout

Pre workout, eller PWO som det också heter, är ett kosttillskott som fysiskt aktiva personer använder innan träning. PWO används flitigt av fysiskt aktiva människor för att bli piggare och få mer energi under träningspassen. PWO-produkter är oftast baserade på koffein för att du ska känna dig mer pigg och alert innan du påbörjar ditt träningspass. Om du dricker PWO ungefär en halvtimme innan ditt träningspass kommer du känna dig mycket piggare under ditt träningspass än vad du hade gjort om du inte hade druckit PWO innan passet. Det finns även pre Workouts som du tar innan träningspasset för att få en känsla av pump i musklerna under träningspasset. Du väljer självklart själv vilken PWO som passar bäst för dig och din träning.

Olika PWO

Det finns som sagt olika pre workouts som du kan ta till vid olika tillfällen. De vanligaste är PWO-tillskott som gör dig piggare och mer alert under träningspasset. Men det finns även PWO-produkter som ger dig en känsla av mer pump i musklerna under ditt träningspass. Alla pre workouts, oavsett ändamål, ska tas ungefär 30 minuter innan ditt träningspass börjar. Koffein är en vanlig ingrediens i PWO, och är känt för att pigga upp dig när du behöver mer energi. Men det är självklart väldigt viktigt att inte överdosera mängden koffein. Om du överdoserar mängden koffein per dag kan ditt hjärta påverkas negativt, vilket inte är bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *